Herregud vad tiden flyger fram!! Har redan hunnit vara två veckor av tre på min andra praktikplats. Nu är det lite roligare också, pratade med min handledare om att få ta mer ansvar och ”egna patienter”, hon tyckte det lät som en bra idé, så nu håller jag mottagning, intervjuar patienter om deras krämpor och klämmer och känner, lägger om sår, ger injektioner osv. Blir ju roligare när man känner att man att man gör något vettigt, inte bara tittar på. Självklart är det under handledning, men att ändå få hålla samtal själv, göra en bedömning och ge förslag på åtgärd, det är kul.

Första veckan jag var på hälsocentralen kom det en skoförsäljare som hade med sig en uppsjö av fotriktiga arbetsskor. Jag såg ett par som såg sköna ut, storlek 38, så tänkte att de kanske var för små, men testade ändå och de satt som att de var en extra hud. Supersköna, som att gå på moln. Så det blev ett impulsköp. De var dessutom lite billigare att köpa via denna säljare än vad de är om man köper dem privat, så sparade ca 100kr. Och mamma, man blir inte supervarm om fötterna, har gymnastikskor på förlossningen när jag jobbar och det är skönt och stabilt för foten.

Vädret har inte varit det bästa hittills… Riktigt kallt, trots att man tycker att våren borde ge sig till känna, det är ju ändå mitten på mars!! Men solen har i alla fall visat sig och den är varm. Man känner värmen i ansiktet och det är verkligen underbart!! Var tvungen att stanna upp i min morgonpromenad här i veckan och ta kort. Rakt in i solen.

Detta är väldigt tidigt på morgonen, så solen har inte riktigt börjat värma än. Men fantastiskt ändå!!

Idag, söndag, är det mulet och blåser… Men eftersom jag och vovve tog två långpromenader igår, får hon en vilodag idag, med kortare promenader. Jag däremot åker iväg till gymet. Igår tränade jag benen, de ska välbehövligt få vila idag. Det blir löpning och armar, rygg och mage.