I sommar har jag tyvärr inte haft tiden eller energin att riktigt hinna vara ute i naturen så mycket som jag brukar och vill. Sedan har vädret heller inte varit helt tillåtande för att man ska känna en längtan ut. Förra sommaren snittade mina promenader på 2 mil/dag. I år kommer jag knappt upp till hälften… Men igår var jag och vovven ute i skogen, tanken var att jag skulle ta mig en löprunda, men energin fanns inte där, så mesta delen av rundan promenerades (dock i rask takt). Förutom att skogen skyddar mot vind och regn, bosätter massor med vilda djur, ger oss svamp och bär och är helt enastående vacker, är den också, enligt mig, lite magisk. Att vara i skogen ger ett lugn, som att gå in i en skyddande värld eller en annan tid. Ronja Rövardotter bodde där, Robin Hood, älvor, tomtar och troll. I skogen blir alla dessa karaktärer och väsen levande. Skogen är verkligen ett bra ställe för att främja fantasi och tankeverksamhet, i alla fall för mig ?

Och vem får inte tankar om en hemlig ingång, en öppning till en annan dimension eller en portal till förfluten tid när naturen skapar detta

Idag står regnet som spön i backen, funderar på om jag ska trotsa vädret, ge mig ut i skogen och rensa huvudet på måsten, jobb, stress och allt annat jobbigt. För att istället välkomna lukten av blöt mossa, regntunga grenar, våta stenar och kanske lite magi ☺️